onsdag den 10. juli 2013

Forårsruller

Ingredienser til fyld til ca. 20 små ruller: 
400 g. hakket svinekød (eller ½ svin, ½ kalv)
1/3 spidskål i tynde strimler
3 forårsløg i skiver
2 revne gulerødder
½ dåse bambusskud - gerne tynde stænger
100 g. skinkestrimler
8 store vanamei-rejer
evt. mung-bønnespirer
Soya
Sød chilisauce

Fremgangsmåde: 
Start med at stege rejerne, hvis de er rå. Steg derefter den hakkede gris og sæt det til side når det er gennemstegt. Kom derefter kål, bambus, gulerødder, forårsløg og bønnespirer i til det er "klasket sammen". Tilsæt skinken, rejerne og kødet og smid en ordentlig omgang soya + chilisauce i. Lad simre i et par minutter, hvorefter det skal køles ned i ca. 10 minutter.

Rulle + friture: 
* En pakke foråsrulledej. Kan købes hos alle de asiatiske købmænd i Aalborg + velassorterede supermarkeder. Fås i forskellige størrelser.
* Min. ½ liter smagsneutral olie (Vindruekerne el. solsikke, da det kan tåle høje varmegrader uden at ryge/branke)
* En skål vand
* En tang til at styre rullerne med
* MASSER af køkkenrulle til at opsuge overskydende olie fra de færdigstegte ruller

I mens fyldet køles ned gør du klar til at rulle + friturestege:
Læg de optøede forårsrulleplader klar i et vådt viskestykker og hav en skål vand ved siden af.
Fyld smagsneutral olie i en høj gryde og varm dette op til ca. 180 grader.
HUSK AT HAVE EMHÆTTEN SLUKKET når du arbejder med varm olie, da det vil mindske brandfaren. Husk også at man IKKE kan slukke en friturebrand med vand!

Fold rullerne sammen som vist på billederne længere nede og forsegl dem med lidt vand på spidsen. Steg dem i olien til de er let gyldenbrune.

Server med sød chilisauce og soya :)

Alt fyldet er vendt sammen og simrer inden det køles ned

Olietemperaturen tjekkes med termometer. Ellers dyp træ-enden af en tændstik ned i olien
 og se om det syder om den - så er det nemlig klar!

Hav alt inden for rækkevidde! 

1) Læg fyldet ca. på midten/bunden

2) Fold den nederste trekant og og vend siderne ind mod midten

3) Rul pakken sammen og put lidt vand på den øverste spids, så dejen lukkes sammen

Dump rullerne ned i den gyldne brønd og tag dem op når de er let gyldne


Det færdige resultat!

MUMS! Lillebror udtrykte endda at "de er bedre end kina-grillens!" 
- Det må siges at være kvalitetsstempling der vil noget ;) 


Forårsrullerne er selvfølgelig allerbedst når de er nylavede, men kan sagtens spises kolde eller varmes i ovnen dagen efter. 
Fyldet kan du jo variere alt efter din smag - vegetar, kylling, reelle kødstykker mm.. 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar