torsdag den 25. juli 2013

Agurkesalat

Det er nemt, forholdsvist hurtigt og ok billigt. Og du ved hvad det indeholder! Så lav din egen agurkesalat. Især nu, hvor det vrimler med skønne danske, økologiske agurker!

Ingredienser:
1 agurk
1 dl. sukker
1 dl. eddike
1 dl. vand
Foretrukne krydderier (Evt: peberkorn, sennepsfrø, stjerneanis, chili, kardemomme osv.)

Fremgangsmåde:
Vask agurken godt og skær den i tynde skiver (3 m.m. på mandolinjern f.eks.). Læg et lag agurker i et dørslag og strø et lag alm. bordsalt/fint salt over. HUSK AT HAVE EN TALLERKEN UNDER! Fortsæt med at lægge et lag agurk og drys med salt. Skiverne skal trække min. 15 min.
Imens kan du gøre lagen klar:

Vand, sukker, eddike og evt, krydderier koges op til sukkeret er opløst. Lad den køle lidt inden du skal bruge den. Agurkeskiverne skulle nu gerne ha' smidt en del vand, og skylles grundigt ( læs: i med klør fem!) så der ikke er mere salt tilbage.

Kom skiverne i det glas/den beholder du vil opbevare herligheden i, og hæld lagen over. Lagen skal gerne dække. Vent med at komme evt. låg på til det har dampet af.
Agurkerne skal helst stå min. en time og trække inden de er spiseklare - og de bliver selvfølgelig bare bedre med tiden ;)

Skivede agurker i lag med salt

Lagen koges op

Saltet skylles væk

Det færdige resultat

Husk at den afkølede agurkesalat kan holde sig læææænge i en lufttæt beholder i køleskabet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar