onsdag den 3. april 2013

Påsketravlhed!

Den manglende aktivitet på bloggen over påsken skyldes delvist det ENORMT elendige net i Udkantsdanmark (Grønhøj) og delvist manglende tid!
Jeg har siddet begravet i bøgerne + været til de sædvanlige påskefrokoster.. 

Der mangler KUN sol og varme for at denne vaffel
med lion + astronaut-kugler og en ordentlig
røvfuld guf er HELT rigtig...


Udover arbejdet med bacheloropgaven blev tiden dog også til en god køretur med de gamle. Vi ville et smut til Skagen, og over Ålbæk hjem, men lavede lige et pitstop på vej op ved det blå ishus i Tversted, som varmt kan anbefales! Jeg fik to kugler og kunne knapt rumme det, med den enorme mængde hjemmerørt guf på toppen.. 

Mums! 


"Hirtshalskringlen"
En fast tradition er at sommerhus = bage! Denne gang var det mutter der fik tryllet en ordentlig portion af Danmarks bedste kringle frem til stor glæde for far og jeg! 



Langfredag var jeg til "Skiden-æg" hos morfar, hvor der bestemt ikke manglede variation i udvalget af drikkevarer..
Vi fik skidne æg med stegt flæsk, senneps-mælkesovs og rugbrød til. Åh! Hvilke barndomsminder denne tradition medfører.
Mere om retten kan læses her og et bud på en opskrift kan findes her.





Reje-børge smurt med hjemmerørt hvidløgsmayo
En god gedigen rejemad blev det også til, og da jeg ikke er særlig stor fan af købe-mayonnaise rørte vi en selv.. 

Opskrift på drønhurtig mayo: 
* 2 bægre pasteuriserede blommer 
* saften fra en kvart citron (ca.)
* Neutral smagende olie (F.eks. solsikke el. majs)

Det er bedst at tage blommerne ud ca. 10-15 minutter før du skal i gang, så de ikke er helt kolde, men ellers er det såre simpelt: 

Kom æggeblommerne i en skål, dryp citronsaft i mens du med et piskeris eller håndmixer får blandet det godt. Tilsæt derefter olien dråbe efter dråbe til at starte med. Når massen begynder at tykne kan du tilsætte olien i en TYND stråle ved konstant piskning. 

Bliv ved med at tilsætte olie til konsistensen er som du ønsker og smag til med salt + evt. andre krydderier hvis dette ønskes. 
Vi tog halvdelen af massen fra og knuste et fed hvidløg deri, hvilket blev helt aïoli-agtigt.. GUF! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar